Thema avond 4 April: ER IS MEER DAN WINDOWS

We willen jullie laten ervaren wat een UBUNTU (Linux) variant biedt.

Diverse mogelijkheden zijn er om experimenteren. Ook voor de beginner, je hebt dus geen kennis van linux nodig om ermee te kunnen werken Heb je een oude Laptop of PC waar windowsXP opstaat waar je niets meer mee doet neem die dan mee om er een volwaardig besturingssysteem op te zetten voorzien van libre office (Word/Excel) en waarmee je dan ook gewoon kunt internetten. Wil je kijken hoe het werkt en linux niet installeren op een PC dan kan dat ook met de live variant. Dit kan handig zijn wanneer je PC niet meer opstart en je de bestanden daarop veilig wilt stellen We hebben nog een paar oude PC’s staan waarop je linux ook kunt installeren, voor E25 kun je hem eventueel dan meenemen als je het nadien wat lijkt.

Omdat het toch wel wat voorbereiding vraagt willen we wel dat je je opgeeft wanneer je mee wilt doen met het installeren van Linux op een PC (geen kosten, je kunt de DVD dan nadien meenemen)) Schroom niet, geef je op en kom 4 april. Nogmaals geen specifieke computerkennis nodig.

Geef dan ook even aan of je belangstelling voor een PC hebt (verplicht tot niets maar we houden er dan rekening meer), zelf een oude PC/laptop meeneemt of gewoon mee wilt doen met een PC van de Club.

Opgeven via: inloopccm@gmail.com

 

Je zult verbaast zijn wat Ubuntu biedt.