Maandag 6 oktober inloopavond met als thema Faststone Image viewer

Faststone Image Viewer
Iedereen heeft wel eens gehoord van Adobe Photoshop, een zeer uitgebreid pakket waarmee je foto’s zeer geavanceerd kan bewerken. Het probleem is dat het zoveel mogelijkheden heeft dat je het risico loopt door de bomen het bos niet meer te zien. Het gevolg is dan, dat je het mogelijk voor gezien houdt. Bovendien is Adobe Photoshop een prijzig pakket.
Foto bewerking kan een leuke bezigheid zijn maar je moet er wel wat ervaring in hebben. Fastone Image Viewer is een gratis Nederlandstalig foto bewerkings- en beheersprogramma waar veel mee kan. Het is gebruiksvriendelijk, de meest voor de hand liggende bewerkingen zijn vrij eenvoudig uit te voeren. Natuurlijk kun je er rode ogen mee verwijderen , belichting corrigeren of een gedeelte van de foto eruit snijden. Dit kunnen overigens de meeste foto bewerkingsprogramma’s wel. Het programma is bijzonder geschikt om mee te clonen (en hiermee voorwerpen weg te werken) zodat je jouw foto’s kunt verfraaien. Wat het helaas niet kan is het werken met layers maar dit zul je mogelijk niet missen als het gaat om je vakantiefoto’s te verfraaien.
Heb je belangstelling kom dan op de inloopavond van 6 oktober en geef je op voor de workshop. Bij voldoende belangstellinge besteden er dan 4 avonden aan in de vorm van een workshop. De geplande avonden zijn maandag 13 oktober, maandag 27oktober, maandag 10 november en maandag 17 november. We hebben een korte manual gemaakt.
Ben je verhinderd maar heb je wel belangstelling stuur dan even een mail naar
inloopccm@gmail.com